Etusivu 2010 | Lokakuu 23 -24 pv. | Lokakuu 30 - 31 pv.


  

SAVONLINNAN PIHLAJAVEDELLÄ LOKAKUU 2010

   

Viikonloppu 30 - 31 pv.

 

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna lähdemme taas vetämään ”raatoja” Pataselän alueelle hiukan rauhallisemmalla kelillä. Märkää usvaa lilluu koko järvialueen päällä ja pilvet tihkuvat vettä pitkin päivää. Matalapaine on päällä, joten kalan tuloa arvuutellaan, ja muikkuparvia koitellaan hakea edellisen viikonlopun paikoilta. Matalampia alueita kierrellessämme tarraa luultavasti kookas hauki raksiin joka aikamme sitä laahatessa kuitenkin irtoaa katkomatta raksisiimaa. Hyvä näin. Parvet ovat kuitenkin siirtyneet keskiselälle, liekö viikolla kuteneet. Näitä kuitenkin koitellaan seurailla, ja aamupäivällä parvien läheisyydessä keskiselällä takilaan rasahtaa kala joka punnituksessa osoittautuu parikiloiseksi nätiksi taimeneksi. Loppupäivä menee taas kalattomissa merkeissä muutamia hammastuksia lukuun ottamatta. On se vaikeata saada kahta kalaa päivässä.

Sunnuntaiaamuna kellon siirron jälkeen taas suuntaamme keulan kohti eilisiä muikkuparvia, vaikka matalapaine on eilisestä vain syventynyt. Tuuli on selvästi kovempaa, ehkä 7-8 metristä, joten aloitamme taas selän eteläpuolen saarten suojasta. Muikkuparvet ovat eilisestä siirtyneet muutamia satoja metrejä keskiselälle, mutta aamupäivälle sattuu nyt aivan kalasta tyhjässä paikassa mukava kalan otti. Vapa jytkyy takilassa taas 12 metrissä eikä saa irti laukaisijaa, joten luulemme pienen taimenen pulikan tarttuneen raksiin. Takilaa ylöskelatessa kala kuitenkin hyppää, ja komea järvilohi välähtelee ilmassa.

Järväriksi kala tulee veneen viereen yllättävän helposti, eikä esitä tavanomaisia hyppyesityksiään. Haavissa koukkuja irrottaessamme huomaamme molempien koukkujen olevan kiinni kielessä, joka selittää hiukan kalan kesyä liikkumista. Lihava järvilohi painaa kolme kiloa, ja Esko sanoo sen olevan kauden ensimmäinen tältä vesialueelta. Puruvedellä järväriä on ollut runsaastikin, mutta nyt hyvänä lohialueena ollut pihlajavesi on ollut edellisiä vuosia niukempi. Loppupäivä menee taas ottia odotellessa, mutta muutamaa puraisua lukuun ottamatta mitään mainittavaa ei kuitenkaan kuulu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

_